Duurzame concepten

Duurzame concepten


Kledingrecycling

Medewerkers worden in het nieuw gestoken of versleten bedrijfskleding vervangen, je houdt kleding over die niet meer wordt gebruikt, maar nog wel in redelijke staat is. Recycle kleding op circulaire wijze en draag bij aan het hergebruik.

Hazet biedt de mogelijkheid om oude (bedrijfs)kleding en schoenen te recyclen en/of gecertificeerd te vernietigen: circulair ondernemen in een ander jasje.

 

Verzamelproces

Er zijn verschillende manieren om kleding te verzamelen, te laten ophalen of versturen. Het is belangrijk dat de kleding droog en in een gesloten zak wordt stopt voordat je het ter recycling aanbiedt. Zo wordt er voorkomen dat er vocht bij komt en kleding beschadigt. Schoenen met veters die nog gedragen kunnen worden, kun je het beste aan elkaar binden. Zo blijven ze netjes bij elkaar.

 

Vernietiging

Gaat het om oude uniformen of bedrijfskleding die om welke reden dan ook niet terug op de markt mag verschijnen? Laat dit dan eerst professioneel vernietigen. Na vernietiging worden de resten zo duurzaam mogelijk ingezet. Hoe dat wordt gedaan is afhankelijk van het soort materiaal. Materiaal dat overblijft na vernietigen van bijvoorbeeld oude bedrijfskleding kan worden vermalen totdat er alleen nog maar vezels overblijven, vervezelen heet dat. Vaak zijn deze vezels een bonte verzameling van kleur waar nieuwe producten van worden gemaakt, zoals tassen en dekens. Het kan ook als vulmateriaal worden ingezet voor onder andere meubilair. Dagelijks zijn wij op zoek naar nieuwe circulaire initiatieven om andere nieuwe producten te produceren.

 

Bedrijfskleding recyclen is op 4 manieren mogelijk bij Hazet:

  1. Kleding, schoenen en meer recyclen in samenwerking met Havep: Maak vandaag nog een account aan bij Collect & Recycle om te beginnen met het recyclen van kleding, schoenen en andere items. Dankzij onze samenwerking met Havep kunnen we een efficiënte en duurzame oplossing bieden.

  2. Kleding recyclen in samenwerking met Fristads: Je kunt je kleding recyclen door deze eenvoudig af te leveren bij Hazet.Igefa. Voor het gemak kun je ook speciale inzamelzakken aanvragen, waarin je maximaal 25 kg kleding kunt plaatsen. Houd er rekening mee dat er een vergoeding van €30,00 per inzamelzak van toepassing is. Eventuele verzendkosten zijn voor eigen rekening.

  3. Kleding hergebruiken als poetslappen: De kleding kan een tweede leven krijgen als poetslappen, een duurzame manier om ze te hergebruiken. Je kunt ervoor kiezen om de kleding rechtstreeks af te leveren of via Hazet. Let op: wij accepteren alleen tricot (gebreide kleding), jassen en soortgelijke kleding wordt niet geaccepteerd. Bij Hazet.Igefa kun je je kleding kosteloos afleveren, en als je grote aantallen hebt, kunt je op aanvraag speciale dozen verkrijgen tegen een vergoeding van €30,00 per doos. Verzendkosten zijn voor eigen rekening.

  4. Werkschoenen in samenwerking met Allshoes: Je kunt je eigen werkschoenen regelen door een account aan te maken bij CF Alliance EU. Als je kleine aantallen hebt, kun je deze naar onze showroom bij Hazet sturen.

Service

Bij Hazet begrijpen we dat onze klanten duurzame en verantwoorde bedrijfsvoering belangrijk vinden. Daarom bieden wij een uitstekende service aan voor het recyclen van je bedrijfskleding. Om de beste service te kunnen bieden bouwen wij met onze klanten graag langdurige relaties op.

 

Contact

Voor grotere aanvragen en meer informatie over het aanvragen van een retourrit recycling kun je contact opnemen met een van onze accountmanagers bedrijfskleding@hazet.igefa.nl | +31 (0)75 650 40 30 – (keuze toets 3).