Procesoptimalisatie

 

Wanneer bedrijven op internationaal gebied werken is het van groot belang dat bedrijfsprocessen voortdurend geoptimaliseerd worden. Hierbij is de inkoop van duurzame producten één van de belangrijkste factoren.
 
Veel bedrijven concentreren zich op een klein aantal leveranciers met potentie. De economische effecten hebben ook een positieve impact als het gaat om duurzaamheid, namelijk:

  • Besparing van hulpbronnen en vermindering van CO2-uitstoot door het bundelen van leveringen;
  • Papierbesparing door vermindering van levering- en factuurnota’s.
     

Totaaloplossing
Als toeleveringsspecialist voorzien wij onze relaties vanuit één bron. Voor hen betekent dit: één aanspreekpunt, één levering en één factuur.
De tijd die eerder besteed werd aan complexe werkzaamheden met verschillende leveranciers, zoals veel verschillende leveringen in ontvangst nemen en een groot aantal facturen controleren, kan door onze relaties nu gebruikt worden voor andere kerntaken:
De schoonmakers kunnen zich concentreren op de hygiënevoorschriften, de zorgverleners op het welzijn van hun patiënten, de hotelspecialisten kunnen meer aandacht besteden aan hun gasten en de bedrijfsleiders kunnen zich volledig op productie concentreren.
 
 

Focus op magazijnvoorraden
Om verwerkings- en kapitaalkosten te verminderen, meer liquiditeit beschikbaar te hebben en een efficiënte leveringsbetrouwbaarheid te garanderen, is een goed functionerend voorraadbeheersysteem vereist. Dit verzorgen wij voor onze relaties.
Wij nemen de monitoring van voorraden op ons en zorgen voor bevoorrading van onze relaties, op locatie of zelfs in de voorraadkast. Dankzij onze service kunnen relaties besparen op opslagcapaciteit.

 

Inkoopprocessen zijn nog milieuvriendelijker met oplossingen voor E-business. Of het nu telefonisch, via onze website, in onze shop of via bestelsysteem ICOS is; wij ondersteunen inkopers bij het optimaliseren van hun inkoopprocessen. Een beter overzicht van het verbruik helpt als hulpmiddel bij orderoptimalisatie, zodat complexe individuele leveringen kunnen worden vermeden.

Producten met een milieulabel worden zo geïdentificeerd dat, wanneer het nodig is, deze geselecteerd kunnen worden. Door online te bestellen en te factureren kan het gebruik van papier worden gereduceerd.

 

Kennisoverdracht

Als totaalleverancier bieden wij meer dan 50.000 producten. Hiervan hebben wij ongeveer 8.200 producten op voorraad. Om onze relaties te helpen bij het maken van een persoonlijke selectie hebben wij accountmanagers in dienst die in heel Nederland beschikbaar zijn en op locatie professioneel advies geven.