Duurzaam leveranciersbeheer

Duurzaam leveranciersbeheer

 
Wij willen eerlijk zaken doen als het gaat om ethisch en integer omgaan met relaties en leveranciers. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de communicatie over duurzame producten en processen tussen ons, de relaties en de leveranciers wordt bevorderd. Hazet heeft dan ook een aantal strategische leveranciers (op nationaal en internationaal niveau) een ‘’Supplier Code of Conduct’’ of ‘’Code of Ethics’’ laten tekenen.
 
Wij willen duurzaamheid bespreekbaar maken. Dit betekent het raadplegen, advies inwinnen, samenwerken en/of laten (mee)beslissen over de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Deze betrokkenheid bevordert ook resultaten die beter aansluiten op de behoeften van de van de relatie. Onze leveranciers zijn bekende internationale fabrikanten van merkproducten, segmentspecialisten en nicheproducenten.
 
Samen met onze leveranciers willen wij onze relaties de best mogelijke service en productkwaliteiten en –veiligheid bieden. Wij zijn constant bezig om een assortiment aan te bieden dat geleverd wordt door zo min mogelijk leveranciers. Op deze manier genereren wij niet alleen economische effecten. Door gebundelde leveringen en minder transportritten wordt het brandstofverbruik verlaagd, evenals de CO2-uitstoot.

 

Overeenkomsten over:

  • levering, service en kwaliteit;
  • product specificaties en verklaringen;
  • duidelijkheid en transparantie creëren voor betrouwbare samenwerking met onze leveranciers.

De leveranciersovereenkomsten bevatten voorschriften met betrekking tot milieubescherming, gezondheid en veiligheid. Onze belangrijkste leveranciers worden herhaaldelijk geëvalueerd en gecontroleerd door ons op basis van gedefinieerde criteria. De resultaten van de leveranciersevaluaties komen over het algemeen voort uit reguliere besprekingen. Waar nodig worden eventuele verbeterpunten besproken of worden er maatregelen getroffen.