Efficiënt logistiek centrum

Efficiënt logistiek centrum

 

Met ons logistiek centrum bedienen wij onze relaties in heel Nederland. Doordat wij op relatief korte afstand van onze relaties vandaan zijn kunnen wij snel leveren. Ons logistiek centrum heeft een oppervlakte van 2600 m2 met ruimte voor 2500 palletplekken . Door efficiënt, creatief en op een verantwoorde wijze om te gaan met de ruimte in het logistiek centrum kunnen wij de voorraad vergroten.

 

 
Elektronisch logistiek management

Het elektronisch logistiek managementsysteem biedt veel mogelijkheden op het gebied van analyseren voor een continue magazijnplekoptimalisatie met als doel te besparen op de tijdsduur van het rapen en insealen van goederen. Dankzij ons efficiënte omboeksysteem tussen ons magazijn in Zaandam en ons logistiek centrum in Purmerend kunnen wij snel op locatie leveren en worden afhaalklanten bediend met goederen die zij op voorraad kunnen houden als er frequente afname plaatsvindt. Om de beschikbaarheid van producten te garanderen hanteren wij op geselecteerde producten een minimale voorraad.

 
Verpakkingsoptimalisatie

Het verbruik van kartonnen dozen, sealingplastic, vulmateriaal en overig verpakkingsmateriaal wordt constant gemonitord en verder geoptimaliseerd met in het achterhoofd de vereiste specificaties voor het maximale hoeveelheid gewicht de verpakking kan dragen, hoe ver hier onze milieuvoorwaarden mee in het geding komen en de effectiviteit hiervan. Blanco dozen die wij ontvangen tijdens een levering worden hergebruikt.

 
ADR opslag

Wij zijn in het bezit van een eigen PGS15 voorziening waarmee we gerelateerde ADR-producten kunnen opslaan. Hiermee wordt de veiligheid voor de medewerkers gewaarborgd en draagt dit bij aan het beperken of voorkomen van calamiteiten (die milieubelastend zijn).