Milieuvriendelijke verpakking

 

Eten terwijl je onderweg bent of net voordat je naar de sportvereniging gaat: het wordt steeds populairder om op een moment dat het jou uitkomt te eten of drinken.

Als specialist op het gebied van verpakkingsmaterialen heeft Hazet haar expertise bewezen middels een sterk ontwikkeld productassortiment op het gebied van disposable en to-go-verpakkingen. Onze verpakkingsoplossingen bevatten verschillende duurzame varianten die zijn geproduceerd middels een grondstofbesparende methode. Na gebruik kunnen deze gerecycled worden op basis van ruwe materialen, productiematerialen en thermisch gebruik.

Of het nu geproduceerd is van chinet, hout, palmbladeren, PLA of suikerriet, de selectie biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen groeit nog steeds! Gerecyclede producten die zijn gemaakt van karton hebben een verrassend hoog witheidlevel en een chique koffiebeker kan zelfs gecomposteerd worden na gebruik. Dit productassortiment speelt een zeer belangrijke rol in de toekomst en wordt door ons steeds verder doorontwikkeld. Omdat wij hier intensief mee bezig zijn, zijn wij betrokken met onze leveranciers en zoeken wij dagelijks naar nieuwe manieren.

Om de ecologische balans van disposable verpakkingen te verbeteren werken wij aan innovatieve oplossingen voor een optimale circulaire economie van gecomposteerde en gerecyclede materialen.

Milieuorganisaties hebben een kritische blik op de trend van het toenemende gebruik van disposable verpakkingen. Door de korte product levenscyclus wordt hergebruik aangeraden. Vanuit ons perspectief is het waardevol om te investeren in productontwikkeling en de optimalisatie van de ecologische balans van disposable verpakkingen.

Hazet werkt aan een recyclingprogramma met betrekking tot het inzamelen, verwerken en recyclen van kartonnen koffiebekers. Dit concept kan, na publicatie, zeer gemakkelijk worden overgenomen door onze geïnteresseerde relaties.