igefa Campus

igefa Campus

 

Kennismanagement en -overdracht is van cruciaal belang voor het succes van bedrijven op de lange termijn. Door het aanbieden van praktische seminars, interne trainingen en webinars aan medewerkers en relaties spelen wij in op de behoefte van deze groepen mensen. Dit doen wij middels het igefa Campus programma: een belangrijke tool die medewerkers en relaties toekomstgerichte trainingen laat volgen.


Duurzaamheidsdag

Wat wordt er bedoeld met de nieuwe Single Use Plastic wetgeving die in 2021 van kracht gaat en hoe kunnen bedrijven hier tijdig op inspelen? Welke circulaire recyclingsprogramma’s kun je implementeren en wat doen Hazet en haar leveranciers op het gebied van duurzaamheid? Hazet organiseerde op donderdag 3 oktober 2019 een inspirerende Duurzaamheidsdag in Hotel Theater Figi om relevante kennis over duurzaamheid te delen zodat alle aanwezige klanten, leveranciers en medewerkers van Hazet deskundig, innovatief, duurzaam en toekomstgericht kunnen (blijven) ondernemen.

 

 

Sprekers delen kennis met professionals uit de branche

Duurzaamheid staat bij steeds meer bedrijven, ongeacht de branche, hoog in het vaandel. Het overwegen van een duurzame(re) bedrijfsvoering wordt steeds belangrijker. Om die reden heeft Wanda van ’t Veer, Commercieel Directeur bij Hazet, het evenement afgetrapt met haar visie op een duurzame toekomst en hoe wij dit samen gaan bereiken. Voor meer informatie kun je terecht op onze duurzaamheidswebsite.

Duurzame en circulaire concepten en bedrijven opzetten en naar de markt brengen is waar Frans van den Berge, Directeur bij Product for Product, dagelijks mee bezig is. Interessante vragen, zoals: ‘’Welke circulaire recyclingsprogramma’s zijn er op de markt?’’, ‘’Hoe kunnen deze worden geïmplementeerd in een organisatie?’’, ‘’Waarom is recycling noodzakelijk?’’ en ‘’Welke voordelen brengt het met zich mee?’’ heeft Frans beantwoord en toegelicht.

In 2021 geldt er een verbod op plastic wegwerpproducten welke eenmalig gebruikt worden (Single Use Plastic). Met de bewustwordingscampagne ‘’Let’s talk about plastic’’ heeft Huib Burggraaf, specialist in bio-based verpakkingen bij Van der Windt Verpakking, iedereen op een begrijpelijke manier duidelijk gemaakt wat deze wetgeving inhoudt, wat de impact is op alle organisaties en iedereen gemotiveerd om proactief in beweging te komen en na te denken over vernieuwde assortimenten, concepten en oplossingen.

 

Leveranciers presenteren duurzaamheidsproposities op leveranciersmarkt

Dankzij de duurzame insteek die onze leveranciers steeds vaker implementeren in het aanbod duurzame producten en oplossingen is het keuzepakket sterk uitgebreid. Onze aanwezige afnemers en medewerkers hebben een ronde kunnen doen over de leveranciersmarkt met tot wel 15 leveranciers die hun duurzaamheidsproposities presenteerden; een interessant en nuttige ontmoetingsplek voor alle drie de partijen!

 


Speeddate
Op 4 oktober 2018 organiseerde Hazet voor de tweede keer dit jaar een dag dat in het teken stond van speeddaten. Medewerkers van Hazet en uitgenodigde afnemers konden bij Taets Art and Event Park in formele en informele sfeer discussiëren met en luisteren naar leveranciers uit de branche. Op deze manier is de relatie tussen de leverancier, de medewerker van Hazet en de afnemer sterk verbeterd en werd informatie direct met elkaar gedeeld.

In navolging van de eerste geslaagde speeddatedag (februari 2018) is besloten om in het najaar van 2018 wederom een speeddatedag te organiseren. Van 10:00 uur tot 16:30 uur hebben meer dan 25 speeddates plaatsgevonden van onze volgende leveranciers:

 

 

Tussen de speeddates door konden alle aanwezigen zich terugtrekken in de centrale hal om te werken of te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Hazet bedankt alle aanwezigen voor het creëren van een zakelijk succesvolle speeddatedag.

Aftermovie
Bekijk de aftermovie om een sfeerimpressie te krijgen van onze speeddatedag.


Het aantrekken van nieuwe medewerkers
Het vinden en behouden van goed gespecialiseerde medewerkers is momenteel één van de grootste taken voor relaties uit de sectoren gebouwenreiniging, horeca en horeca. De lage aantrekkelijkheid van sommige banen in deze gebieden, de werktijden, relatief lage lonen en fysieke en mentale stress betekenen dat de personeelsfluctuatie toeneemt. Steeds vaker moeten werkgevers zich wenden tot tijdelijk of deeltijd medewerkers. Dit creëert een grotere behoefte aan training en omscholing. Met de igefa-campus beantwoorden wij voor een deel aan deze behoefte en passen wij het programma aan de huidige vereisten aan.