Wagenparkbeheer

Wagenparkbeheer

 

Dagelijks leveren onze chauffeurs de bestellingen af bij onze relaties. Vanzelfsprekend brengt dit schade aan het milieu. Hazet neemt systematische stappen om te investeren in een modern, milieuvriendelijk wagenpark.
 
Uiteindelijk is het aantal gereden kilometers door een voertuig bepalend als het gaat om brandstofverbruik en emissies. Om optimaal gebruik te maken van het wagenpark en om ritten optimaal te plannen wordt gebruik gemaakt van gespecialiseerd ritplanningssoftware. Deze inspanningen zijn winstgevend: In de afgelopen vijf jaar hebben wij met succes het brandstofverbruik van vrachtwagens met 17% verlaagd.
 
Het wagenpark van de toekomst
Om jou en onze relaties op de hoogte te houden rondom de bestelstatus, wordt er steeds meer elektronisch bijgehouden wat de status is van jouw levering. Op deze manier wordt er bijzonder veel papier en tijd bespaard. Daarnaast is de igefa-groep bezig met een telematicaproject. Dit houdt in dat het wagenpark voorzien wordt van een specifiek informatie technologiesysteem. Hiermee wordt voertuiginformatie, zoals CO2-emissie, gelezen en verzameld.