WAT U OOK DOET MET VILEDA LOVE IT CLEAN!

Wij geven materialen een tweede leven.

Recyclage en recycleerbaarheid zijn twee sleutelfacturen om zoveel mogelijke grondstoffen in de circulaire economie te houden. Door gerecycleerd plastic te gebruiken vermijden we dat waardevolle grondstoffen worden weggegooid en nooit meer gebruikt worden. Wij gebruiken alsmaar meer gerecycleerd materiaal in onze producten. Vandaag de dag wordt meer dan 40% van de onderdelen in hard plastic die worden gebruikt in onze schoonmaakproducten, vervaardigd uit gerecycleerde materialen. En we blijven werken aan nieuwe technologieën en methodes om meer plastic een tweede leven te geven als hoogwaardig Vileda-product. Door gerecycleerde materialen te gebruiken kunnen we de hoeveelheid afval terugdringen.

Maar wat met de toekomstige producten? Opdat het plastic terug in de circulaire economie kan worden opgenomen, moet het eerst gesorteerd, ontbonden en gerecycleerd worden. Hoe harder het plastic, des te beter het gerecycleerd kan worden. Daarom vervaardigen wij onze plastic verpakkingen uit 100% recycleerbaar polypropyleen/polyethyleen.

Voor de verpakkingen in golfkarton gebruiken we materialen die afkomstig zijn van 100% gerecycleerd verpakkingsafval.


r-MicroTuff Swift doeken and Swep r-MicroTech moppen

De eerste moppen en doeken van Vileda Professional geproduceerd uit gerecyclede materialen.

r-MicroTuff Swift

De eerste microvezel schoonmaakdoek van Vileda Professional vervaardigd uit 100% post-consumer polyester. De doek biedt onze klanten dezelfde superieure reinigingskracht en kwaliteit als de doek gemaakt van primaire vezels. 2 PET-flessen worden hergebruikt voor de productie van deze doek zonder afbreuk te doen op de kwaliteit, reinigingskracht en levensduur van de doek. Tot 500 keer wasbaar..

Swep r-MicroTech mops

De eerste vloermoppen van Vileda Professional vervaardigd uit gerecyclede materialen. 30% post-consumer polyester wordt gebruikt voor de productie van de Single en Duo MicroTech moppen zonder afbreuk te doen op de superieure schoonmaakprestaties, levensduur en internal ergonomie van deze premium microvezelmoppen. 3,5 PET-flessen worden hergebruikt voor de productie van MicroTech moppen. Elke mop kan tot 900 keer gewassen worden.