Milieuvriendelijke verpakkingen

Milieuvriendelijke verpakkingen

 
Eten terwijl u onderweg bent of net voordat u naar de sportvereniging gaat: het wordt steeds populairder om op een moment dat het u uitkomt te eten of drinken.
 
Als een specialist op het gebied van verpakkingsmaterialen heeft Hazet haar expertise bewezen middels een sterk ontwikkeld productassortiment op het gebied van disposable en to-go-verpakkingen.
 
Onze verpakkingsoplossingen bevatten verschillende duurzame varianten die zijn geproduceerd middels een grondstofbesparende methode. Na gebruik kunnen deze gerecycled worden op basis van ruwe materialen, productiematerialen en thermisch gebruik.
 
Of het nu geproduceerd is van karton, hout, palmbladeren of suikerriet: de selectie biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen groeit nog steeds!
 
Gerecyclede producten die zijn gemaakt van karton hebben een verrassend hoog witheidlevel en een chique koffiebeker kan zelfs gecomposteerd worden na gebruik. Dit productassortiment speelt een zeer belangrijke rol in de toekomst en wordt door ons steeds verder doorontwikkeld. Hazet heeft aan een recyclingprogramma met betrekking tot het inzamelen, verwerken en recyclen van kartonnen koffiebekers gewerkt en dit concept kan zeer gemakkelijk worden overgenomen door geïnteresseerde relaties (zie koffiebekerrecycling). Omdat wij hier intensief mee bezig zijn, zijn wij betrokken bij de processen van onze leveranciers en zoeken wij dagelijks naar nieuwe manieren.


Om de ecologische balans van disposable verpakkingen te verbeteren werken wij aan innovatieve oplossingen voor een optimale circulaire economie van gecomposteerde en gerecyclede materialen.
 
Milieuorganisaties hebben een kritische blik op de trend van het toenemende gebruik van disposable verpakkingen. Door de korte productlevenscyclus wordt hergebruik aangeraden. Vanuit ons perspectief is het waardevol om te investeren in productontwikkeling en de optimalisatie van de ecologische balans van disposable verpakkingen.

Daarnaast proberen wij zo veel mogelijk te hergebruiken. Leveringen van leveranciers zijn verpakt in dozen, wij hergebruiken deze verpakkingen door onze bestellingen hierin opnieuw in te versturen.