Kimberly-Clark

Kimberly-Clark

 

 

 1. Productontwerp
  Kimberly-Clark ontwikkelt producten die het verbruik gedurende de hele levenscyclus verminderen. De unieke Airflex*-technologie garandeert de beste droogprestaties in zijn klasse – met gebruik van minder handdoeken voor dezelfde functie. Het ontwerp maakt gebruik van minder vezels en reduceert het aantal handdoeken dat wordt gebruikt per taak, zodat tot 28% minder materiaal wordt gebruikt.

   

 2.  Grondstoffen
  Kimberly-Clark zet zich in voor verantwoordelijk gebruik van grondstoffen en het garandeert de duurzaamheid van de vezels die ze gebruiken. 100% van Kimberly-Clarks’ houtpulpleveranciers in Europa is gecertificeerd. Gemiddeld 80% gerecyclede vezels in de papierproducten in Europa. Veel van de producten zijn gecertificeerd door EU Ecolabel en Forest Stewardship Council (FSC), wat garant staat voor duurzaam bosbeheer. Het Airflex*-materiaal, geproduceerd met unieke UCTAD-technologie, vermindert vezelverbruik met 15% in vergelijking met gewoon materiaal.

   

 3. Productie
  Kimberly-Clark investeert in nieuwe technologie om het gebruik van natuurlijke bronnen en productieafval te verminderen. Alle Europese fabrieken zijn ISO 14001 en FSC gecertificeerd. De fabrieken van VSE en Koblenz zijn ook ISO 50001 gecertificeerd voor voortdurende verbetering van efficiënt gebruik van energie. De systemen in de fabriek van Coleshill hergebruiken water van een afvalwaterzuiveringsinstallatie en voeren het terug in het productieproces, wat leidt tot: 52% minder verbruik van zuiver water, 61% minder water wordt teruggevoerd in de riviermond (het equivalent van 246 olympische zwembaden per jaar!) Kimberly-Clark in EMEA heeft 95,8% van het productieafval afgeleid van de vuilnisbelt in december 2017 en ze zijn goed op weg om 100% te bereiken tegen eind 2018.

   

 4. Transport
  Kimberly-Clark levert efficiëntere manieren voor het verpakken, behandelen en transporteren van producten om de negatieve effecten van distributie te verminderen. De Airflex*-technologie die wordt gebruikt in rolhanddoeken garandeert dat ze efficiënt de handen drogen met snellere absorptie, dat zorgt voor meer gedroogde handen per rol, zodat er minder rollen worden opgeslagen en getransporteerd. Dankzij de compressietechnologie die wordt gebruikt voor handdoeken, neemt het volume van voorraden en transport met 18% af ten opzichte van gevouwen handdoeksystemen van de concurrentie. 

   

 5. Gebruik
  De hoogwaardige producten en systemen zijn erop gericht om klanten te helpen hun verbruik te verminderen. Het Scott® Control-toiletpapier en rolhanddoeksystemen hebben gecontroleerde éénvelsuitgifte, voor minder verbruik en minder afval. En de Scott® en Kleenex®-foamhandreinigers voorkomen overmatig gebruik om afval te reduceren. Ze spoelen ook sneller af dan traditionele zeep, waardoor 16-56% minder water wordt verbruikt. Definitieve afvalverwerking zorgen, in combinatie met betrouwbare uitgifte, voor een vermindering van verbruik, verspilling en afval. Met het RightCycle*-programma voor Kimtech*-handschoenen en kleding hebben zij sinds 2014 20 ton afval verzameld van farmaceutische laboratoria voor gebruik van conversie in milieuvriendelijke producten. In Duitsland biedt Kimberly-Clark een beheerservice voor doekjes – een inzamelsysteem op maat voor gebruikte WypAll*-doekjes in samenwerking met recyclingspecialist ORGA®.