HAVEP

HAVEP

 

Voor HAVEP is duurzame kleding geen eindpunt, maar een begin. Duurzaamheid zit in alles wat we doen. Wij helpen jou om je duurzame doelstellingen te bereiken met concrete en haalbare oplossingen. Zo halen wij jouw oude textiel op om er een tweede leven aan te geven, heb je keuze uit een ruim assortiment duurzame doeksoorten en bieden wij jou reparatieservice voor een langere levensduur van jouw kleding. Want duurzaamheid zorgt voor de toekomst – en die toekomst begint nu, bij ons allemaal.

 

HAVEP als pionier van het circulair model
HAVEP ziet veel kansen in het hergebruiken van textiele vezels. Sinds 2013 is onze HAVEP® REWORK lijn Cradle to Cradle® gecertificeerd. Dit was een beginpunt; we ontwikkelden een circulair model waarbij oude werkkleding wordt omgezet naar nieuwe producten. Hierbij schakelen we het proces van verzamelen, sorteren, vervezelen, en natuurlijk ook de productie van nieuwe, hoogwaardige werk­ en veiligheidskleding aan elkaar.

Daarnaast verzamelen we snijafval uit onze ateliers en zoeken mogelijkheden om ze opnieuw te verwerken tot iets moois. Bij HAVEP doen we er alles aan om de cirkel te sluiten.

 

 

Ophalen en recyclen van werkkleding
Denkt jouw bedrijf steeds groener? Dan helpt HAVEP je graag duurzaam op weg. Wij halen jouw oude werkkleding op en geven de kleding een tweede leven. Hoe doen we dit? We kunnen een inzamelcontainer komen plaatsen waar jouw klanten zelf oude werkkleding kunnen inleveren. Wanneer deze container vol is komen wij die bij jou op locatie ophalen. Heb je zelf al een inzamelcontainer staan? Ook deze komen wij voor jou ophalen en weer terugbrengen. Als pionier zegt HAVEP ook wat het doet én doet het wat het zegt. Op onze eigen werkplek halen we ook oude werkkleding op en hergebruiken we materiaal dat is afgekeurd voor productie.

Er zijn tal van mogelijkheden om jouw duurzame imago uit te dragen. HAVEP kan bijvoorbeeld jouw gerecycled textiel verwerken tot isolatiemateriaal, tapijten of tassen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om samen een geheel nieuwe kledinglijn te ontwikkelen via een vernieuwende techniek op basis van eco­vriendelijke houtvezels.

 

 

Geen kinderarbeid bij HAVEP
Ons doel is niet alleen om duurzame werk kleding te produceren. Tegelijk streven we naar een duurzaam bedrijf – met oog voor de planeet én de maatschappij. Wij garanderen onze klanten producten die onder goede werkomstandigheden gemaakt zijn en die vrij zijn van kinderarbeid. Onze klanten hebben een gerust geweten.

 

HAVEP gelooft in samenwerking om problemen in textielsector gezamenlijk aan te pakken en investeert in projecten met o.a. Modint, Fair Wear Foundation en Remo. Bovendien ondertekende HAVEP als een van de eerste bedrijfskledingfabrikanten het nieuwe Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

 

Duurzame warmte

Bij HAVEP genieten we van CO2-neutrale warmte. We hebben namelijk een eigen houtketel die brandt op bomen die gekapt worden uit onderhoud in het bos achter ons kantoor in Goirle. De verbranding van deze bomen zorgt natuurlijk ook voor CO2-uitstoot, daarom planten we ter compensatie nieuwe bomen die de CO2 weer opnemen. Zo creëren we een gesloten cirkel en zijn we zelfvoorzienend als het gaat om het opwekken van warmte. Bij HAVEP zitten we er warmpjes bij.

 Ondersteuning van lokale initiatieven

Als je als bedrijf al sinds 1888 in een dorp gevestigd bent en de belangrijkste werkgever bent, dan bouw je een band met de gemeenschap op. Ook buiten kantooruren zijn we daarom betrokken bij Goirle. Zo sponsoren we jaarlijks het grootste sportevenement van het dorp, de Streetrace. Daarnaast kunnen lokale kunstenaars in onze bedrijfsruimte exposeren en steunen we het cultureel centrum van Goirle. 

 

 

Elektrisch wagenpark

Als duurzaam bedrijf proberen we onze werknemers zoveel mogelijk te stimuleren om groene keuzes te maken. Zo hebben we laadpanelen op het terrein om elektrisch rijden aantrekkelijk te maken. Dankzij dit soort kleine aanpassingen zien we ons elektrisch wagenpark alsmaar groter worden. Zo zetten we ons met het hele team in voor een duurzame toekomst. 

 Iedereen gezond: fietsen & werkfruit

Het zijn onze medewerkers die HAVEP zo bijzonder maken en daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat ze elke dag met een glimlach naar hun werk gaan. We hebben een fietsenplan waarmee we onze personeel de mogelijkheid bieden om zoveel mogelijk met de fiets naar hun werk te komen. En ook aan gezonde snacks is gedacht, elke dag bieden we werkfruit aan om zo het maken van bewuste keuzes makkelijker te maken.  

 

 

Iedere dag onze milieudoelstellingen naar een hoger plan

Het ISO 14001-certificaat is geschikt voor bedrijven in allerlei sectoren. De bedoeling van dit certificaat is het creëren van richtlijnen en tools die bedrijven kunnen helpen om hun milieudoelen te halen. ISO 14001 geeft bijvoorbeeld tips over hoe je als duurzaam bedrijf zaken als audits, life cycle analyses, en het labelen van producten het beste kan aanpakken. Maar ook over hoe je om kan gaan met complexe problemen zoals klimaatverandering. Het ISO 14001-certificaat helpt ons zo dus elke dag concreet bij het verminderen van onze impact op het milieu en het behalen van onze idealen op het gebied van duurzaamheid. 

Behalve het ISO 14001-certifictaat kreeg HAVEP ook het ISO 9001-certificaat. De ISO 19001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Dit certificaat is de eerste stap in een proces van voortdurende verbetering als het gaat om het implementeren van de nodige managementtools om processen binnen ons bedrijf te verbeteren. 

 
Een gigantisch veld met zonnepanelen 

Op ons dak ligt sinds kort een van de grootste zonnepanelenvelden van Brabant. De 1200 zonnepanelen beslaan een oppervlakte van 2000 m2 en hiermee kunnen we op jaarbasis zo’n 285.000 kWh opwekken. Zo voorzien we in onze eigen energie en dragen we bij aan de algehele CO2-reductie. Onze jaarlijkse CO2-uitstoot zal dankzij de zonnepanelen met zo’n 112 ton verminderen.

Ter vergelijking: een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt zo’n 3300 kWh per jaar, we zouden dus zo’n 85 huishoudens van elektriciteit kunnen voorzien. Door voor groene energie te kiezen zijn we weer een stap dichterbij het realiseren van onze idealen op het gebied van duurzaamheid, iets waar we heel trots op zijn.