Hazet kijkt terug op een succesvolle Duurzaamheidsdag

Hazet kijkt terug op een succesvolle Duurzaamheidsdag

 

Wat wordt er bedoeld met de nieuwe Single Use Plastic wetgeving die in 2021 in gaat en hoe kunnen bedrijven hier tijdig op inspelen? Welke circulaire recyclingsprogramma’s kunt u implementeren en wat doen Hazet en haar leveranciers op het gebied van duurzaamheid? Hazet organiseerde op donderdag 3 oktober 2019 een inspirerende Duurzaamheidsdag in Hotel Theater Figi om relevante kennis over duurzaamheid te delen zodat alle aanwezige klanten, leveranciers en medewerkers van Hazet deskundig, innovatief, duurzaam en toekomstgericht kunnen (blijven) ondernemen.

 

Sprekers delen kennis met professionals uit de branche

Duurzaamheid staat bij steeds meer bedrijven, ongeacht de branche, hoog in het vaandel. Het overwegen van een duurzame(re) bedrijfsvoering wordt steeds belangrijker. Om die reden heeft Wanda van ’t Veer, Commercieel Directeur bij Hazet, het evenement afgetrapt met haar visie op een duurzame toekomst en hoe wij dit samen gaan bereiken. Voor meer informatie kunt u terecht op onze duurzaamheidswebsite.

Duurzame en circulaire concepten en bedrijven opzetten en naar de markt brengen is waar Frans van den Berge, Directeur bij Product for Product, dagelijks mee bezig is. Interessante vragen, zoals: ‘’Welke circulaire recyclingsprogramma’s zijn er op de markt?’’, ‘’Hoe kunnen deze worden geïmplementeerd in een organisatie?’’, ‘’Waarom is recycling noodzakelijk?’’ en ‘’Welke voordelen brengt het met zich mee?’’ heeft Frans beantwoord en toegelicht.

In 2021 geldt er een verbod op plastic wegwerpproducten welke eenmalig gebruikt worden (Single Use Plastic). Met de bewustwordingscampagne ‘’Let’s talk about plastic’’ heeft Huib Burggraaf, specialist in bio-based verpakkingen bij Van der Windt Verpakking, iedereen op een begrijpelijke manier duidelijk gemaakt wat deze wetgeving inhoudt, wat de impact is op alle organisaties en iedereen gemotiveerd om proactief in beweging te komen en na te denken over vernieuwde assortimenten, concepten en oplossingen.

 

Leveranciers presenteren duurzaamheidsproposities op leveranciersmarkt

Dankzij de duurzame insteek die onze leveranciers steeds vaker implementeren in het aanbod duurzame producten en oplossingen is het keuzepakket sterk uitgebreid. Onze aanwezige afnemers en medewerkers hebben een ronde kunnen doen over de leveranciersmarkt met tot wel 15 leveranciers die hun duurzaamheidsproposities presenteerden; een interessant en nuttige ontmoetingsplek voor alle drie de partijen!