Evalueer uw besparing van aardolie, plastic en CO2

Evalueer uw besparing van aardolie, plastic en CO2

 

De green-Effective Performance Calculator van Werner & Mertz PROFESSIONAL toont aan welke bijdrage de producten van green care PROFESSIONAL leveren aan de bescherming van het klimaat en aan groener schoonmaken. Het bekroonde productontwerp biedt gebruikers een reëel zakelijk voordeel.

Evalueer nu uw potentiële besparingen met de Performance Calculator !

Voor bedrijven die gebouwen schoonmaken, is een groen aankoopbeleid cruciaal geworden, vooral als men ook wil deelnemen aan openbare aanbestedingen. Milieuvriendelijke producten met de laagst mogelijke CO2-uitstoot waarbij grondstoffen zorgvuldig bewaard blijven, helpen bedrijven om te voldoen aan de duurzaamheidsstandaarden voor de professionele schoonmaak van scholen en andere openbare gebouwen. Er dringt zich een nieuwe denkwijze op waarbij het accent niet alleen ligt op de prijs, maar waarbij ook de duurzaamheid van schoonmaakproducten in rekening wordt gebracht.

Werner & Mertz Professional ging de uitdaging aan en ontwikkelde een tool die tot op de gram aantoont hoeveel lager het verbruik van ruwe olie, plastics en COligt wanneer men schoonmaakt met de producten uit de lijn green care PROFESSIONAL. De green-Effective Performance Calculator bepaalt het lagere gebruik van ruwe olie op basis van het gewicht van de verpakking, de productingrediënten en het aandeel recyclaten in de verpakking. Die cijfers worden dan omgezet in CO2-equivalenten. De klant krijgt zo een overzicht met een meetbare, gecertificeerde waarde en dus een betekenisvol bewijs van de echte efficiëntie van groene producten. De calculator is gratis beschikbaar online op .

Robert de Brauwer (Business Development Manager Nederland, Werner & Mertz) en Wanda van ’t Veer (Commercieel Directeur, Hazet)

”De calculator helpt om toegang te krijgen tot de duurzame markt van morgen en ondersteunt bedrijven bij openbare aanbestedingen, offertes en groene branding,” zegt Frank Vancraeyveld, managing director van Werner & Mertz PROFESSIONAL, met hoofdzetel in Mainz. ”De impact is al voelbaar tot buiten de schoonmaakindustrie.” Werner Schulze, managing director van tana-Chemie GmbH, valt hem bij: ”De hele wereld heeft de mond vol van het concept van de kringloopeconomie en zoekt naar oplossingen. We hebben al oplossingen ontwikkeld, waaronder in 2016 de eerste verpakking ter wereld van 100 procent HDPE-recyclaten. Recenter hebben we ook de eerste 5L-bus kunnen voorstellen die gemaakt is van 50 procent HDPE-recyclaten. Met de green-Effective Performance Calculator kunnen klanten een reëel zakelijk voordeel halen uit het gebruik van onze producten.

”Met de duidelijke milieuproblemen die plastic afval veroorzaken in het achterhoofd, verwachten Vancraeyveld en Schulze een snelle overgang in de markt naar hernieuwbare producten. We vinden hier al voortekenen van in de strengere Duitse wetgeving rond afvalbeheer en verpakkingen. Onder invloed van de marktregelgeving en het politieke beleid zal de kringloopeconomie in de nabije toekomst de nieuwe standaard worden.

In het licht van het Groene Aankoopbeleid zijn in openbare aanbestedingen op Europees niveau het gesloten-ketenprincipe en erkenning volgens het Cradle-to-Cradle®-principe al een vereiste.

In het Recyclate Initiative, dat in 2012 werd opgestart, wijst Werner & Mertz samen met zijn partners Green Dot en ALPLA de weg naar een echte kringloopeconomie. Als erkenning voor de bewonderenswaardige inspanningen van het project mocht Werner & Mertz dit jaar al twee belangrijke awards in ontvangst nemen. Voor de ontwikkeling van flessen die voor 100% gemaakt zijn uit HDPE uit de Gele Zak (Duitse methode om plastic te sorteren), won de bedrijvengroep al de World Packaging Award van de World Packaging Organization (WPO). Recent won het nog de sectorprijs ‘Plastics Recycling Award Europe 2018’ voor het beste gerecycleerde handelsproduct, gemaakt van 100% rHPDE.

Los van die prijzen vindt het bedrijf het belangrijk dat gebruikt plastic gezien wordt als een product, niet als afval. ”Als we plastic afval willen gebruiken als grondstof, moeten de belanghebbenden op het juiste moment actie ondernemen,” zegt Reinhard Schneider, eigenaar en managing partner van de Werner & Mertz Groep. ”Wij geven een waarde aan plastic afval en houden onze planeet schoon. Die waarde blijft in een gesloten keten en iedereen kan er de economische vruchten van plukken, voor een schonere toekomst voor de mens en de planeet.”