Directie aan het woord

Directie aan het woord

 

”Duurzaamheid dient een ”way of life” te worden waarin we elkaar mogen verbeteren en enthousiasmeren.”

 

Duurzaamheid betekent voor ons het bij elke besluitvorming bewust denken aan de toekomst waarbij wij voor de aankomende generaties hebben meegewerkt aan een duurzaam leefklimaat. Deze duurzaamheid kan zoals vele organisaties ook beschrijven ingedeeld worden in de 3 P’s (People, Planet, Profit).  Dit houdt in dat wij ervoor staan om in een breder perspectief te kijken naar wie we zijn, wat we doen en waarom we het zo doen.

Wat wij al bereikt hebben op MVO gebied is een bewustzijn te creëren. Daarnaast zijn wij simpelweg duurzamer geworden vanuit plezier (maatschappelijke teambuilding), kwaliteit (ISO14001) alsmede zakelijk oogpunt (het verkopen van duurzame hygiëne of disposable producten).

Wat wij nog beter kunnen doen is het operationele, taakgerichte beleid om te zetten naar  strategisch beleid met heldere doelstellingen voor een ieder individueel, alsmede gericht op de totale organisatie. Het gaat er naar onze mening om dat duurzaamheid niet alleen beleefd en geleefd wordt op zakelijk vlak, maar dat het ook de inzichten geeft om deze duurzaamheidsgedachten en effecten in de privé omgeving uit te dragen. Denk hierbij om de aandacht voor plasticreductie, het veranderende klimaat, het oordeel/gevoel over mensen met een beperking of andere komaf, maar ook de keuzes die wij hebben om voor duurzaamheid te kiezen.

Wat wij mooi of fijn vinden aan MVO is dat elke stap die gezet wordt er één is. Het is dan ook onze grootste uitdaging om het groter geheel te vertalen naar de kleine stapjes en deze daadwerkelijk te beleven. Het beleven en het continue stimuleren en inspireren vraagt om een specifieke aanpak waar we graag meer betrokkenheid in willen creëren.

 

Wanda en Marc van ’t Veer