Recycle uw bedrijfskleding en maak de cirkel rond

Recycle uw bedrijfskleding en maak de cirkel rond

 

Medewerkers worden in het nieuw gestoken of versleten bedrijfskleding wordt vervangen, u houdt kleding over dat niet meer wordt gebruikt, maar nog wel in redelijke staat is. Recycle kleding op circulaire wijze en draag bij aan het hergebruik.

Hazet biedt vanaf heden de mogelijkheid om uw oude (bedrijfs)kleding en schoenen te recyclen en/ of gecertificeerd te vernietigen: circulair ondernemen in een ander jasje.

 

Verzamelproces

U kunt oude kleding deponeren in de textielcontainer bij ons hoofdkantoor in Zaandam of laten ophalen bij u op locatie. Het is belangrijk dat u kleding droog en in een gesloten zak stopt voordat u het ter recycling aanbiedt. Zo voorkomt u dat er vocht bij komt en kleding beschadigd. Schoenen met veters die nog gedragen kunnen worden kunt u het beste aan elkaar binden. Zo blijven ze netjes bij elkaar.

 

Vernietiging

Gaat het om oude uniformen of bedrijfskleding die om welke reden dan ook niet terug op de markt mag verschijnen? Laat dit dan eerst professioneel vernietigen. Na vernietiging worden de resten zo duurzaam mogelijk ingezet. Hoe dat wordt gedaan is afhankelijk van het soort materiaal. Materiaal dat overblijft na vernietigen van bijvoorbeeld oude bedrijfskleding kan worden vermalen totdat er alleen nog maar vezels overblijven, vervezelen heet dat. Vaak zijn deze vezels een bonte verzameling van kleur waar nieuwe producten van worden gemaakt, zoals tassen en dekens. Het kan ook als vulmateriaal worden ingezet voor onder andere meubilair. Dagelijks zijn wij op zoek naar nieuwe circulaire initiatieven om andere nieuwe producten te produceren.

 

Textielcontainer op locatie

Het is daarnaast ook mogelijk om een textielcontainer te huren en bij u op locatie te plaatsen. Meer informatie en een op maat gemaakte offerte zijn op aanvraag bij een van onze accountmanagers. 

 

Verwerkingsbijdrage

De standaard verwerkingskosten bedragen per keer €50,00 + gewichtstoeslag.

 Schoenen en kleding zonder logoKleding met logo
Hergebruik/ RecyclingJa 
Versnipperen/ Vernietigen Ja
Garantiecertificaat Ja
Deponeren in textielcontainer HazetGRATIS€0,38 per kilogram
Ophalen aparte textielzakken geplande rit€50,00 + €0,18 per kg€50,00 + €0,38 per kg
Ophalen aparte textielzakken ongeplande rit€50,00 + €17,95 + €0,18 per kg€50,00 + €17,95 + €0,38 per kg
Huur textielcontainer bij u op locatiePrijs op aanvraagPrijs op aanvraag

 

Contact

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een retourrit recycling kunt u contact opnemen met aan van onze accountmanagers (verkoop@hazet.igefa.nl | 075-6504030).