Tork leverancier

Tork leverancier

Think Ahead naar duurzaamheid

De missie van Tork is een duurzamer leven weg van huis. We denken vooruit naar duurzame producten en oplossingen die onze klanten helpen hun duurzaamheidsdoelen te behalen. Dit is hoe we belangrijke duurzaamheidsonderwerpen aanpakken, zoals verantwoorde sourcing van vezels en het verlagen van de koolstofvoetafdruk van onze producten.

 

Bekijk hier de video over de 3 duurzaamheidspijlers van Tork.

Sustainable Development Goals

 

 

 

Een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN

Tork, en ons moederbedrijf Essity, zet zich in om een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. In onze zakelijke activiteiten en met onze expertise richten we ons voornamelijk op de doelen 3, 6, 12, 13 en 15 aangezien dat degene zijn waar wij denken dat we echt een impact kunnen maken.

Tork draagt bij aan 5 van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN

 

Onderwijs
Tork ExcelCLEAN®
Tork Xpressnap®
Tork PaperCircle®
Tork 100% Gecertificeerde Vezels®

Circulariteit

Bij Tork betekent circulariteit opnieuw nadenken over de manier waarop wij zaken doen, grondstoffen efficiënter gebruiken en afval verminderen. Ons doel is om producten te ontwerpen die passen binnen een circulaire maatschappij. Door samen te werken met bedrijven die hier hetzelfde over denken, kunnen we de cirkel sluiten in Professionele Hygiëne.

 

Laten we de cirkel sluiten voor papieren handdoeken

 

Tork PaperCircle® is een unieke recyclingservice voor papieren handdoeken. Samen kunnen we uw bedrijf circulair maken door uw gebruikte papieren handdoeken in te zamelen en te recyclen tot nieuwe tissueproducten. Hierdoor wordt afval een grondstof. Tork PaperCircle helpt u uw duurzaamheidsdoelstellingen te behalen door afval met wel 20% en de CO2-uitstoot van papieren handdoeken met wel 40% te verminderen. Het is een krachtig statement van uw inzet voor duurzaamheid – zowel voor bezoekers als medewerkers.

Ontdek hier hoe het werkt! Bekijk nu de Tork PaperCircle video. of download de brochure.

 

Partners in duurzame ontwikkeling

Tevens willen wij een wereldwijde dialoog over duurzame ontwikkeling op gang brengen.
Dit doen we door krachtenbundeling met partners om samen vooruitgang te boeken.

 

 

Duurzame verpakkingen

 

Duurzame verpakkingen

90% van de Tork-verpakkingen wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen van ofwel papier of karton dat recyclebaar is. We blijven werken aan het beperken van het gebruik van plastic op basis van fossiele grondstoffen, het verminderen van de hoeveelheid materiaal die we gebruiken of het compacter maken van producten om het totale verpakkingsvolume te verkleinen.

Wil je meer weten over onze plastic pledge? Bekijk dan deze video.

 

 

Download hier de samenvatting van Duurzaamheid met Tork.