Tork – onderdeel van Essity

Tork – onderdeel van Essity

Think Ahead naar duurzaamheid

De missie van Tork is een duurzamer leven, zowel thuis als buitenshuis. Tork is onderdeel van het internationale hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity, dat erkend wordt als een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Tork denkt vooruit naar duurzame producten en oplossingen die onze klanten helpen hun duurzaamheidsdoelen te behalen. Dit is hoe zij belangrijke duurzaamheidsonderwerpen aanpakken, zoals verantwoorde sourcing van vezels en het verlagen van de Co2 voetafdruk van onze producten.

 

Bekijk hier de video over de 3 duurzaamheidspijlers van Tork.

Sustainable Development Goals

 

 

 

Een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN

Tork, en het moederbedrijf Essity, zet zich in om een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. In de zakelijke activiteiten en met hen expertise richten zij zich voornamelijk op de doelen 3, 6, 12, 13 en 15 aangezien dat degene zijn waar zij denken dat ze echt een impact kunnen maken.

Tork draagt bij aan 5 van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN

 

Onderwijs
Tork ExcelCLEAN®
Tork Xpressnap®
Tork PaperCircle®
Tork 100% Gecertificeerde Vezels®

Circulariteit

 

Bij Tork betekent circulariteit opnieuw nadenken over de manier waarop wij zaken doen, grondstoffen efficiënter gebruiken en afval verminderen. Het doel is om producten te ontwerpen die passen binnen een circulaire maatschappij. Door samen te werken met bedrijven die hier hetzelfde over denken, kunnen we de cirkel sluiten in Professionele Hygiëne.

 

 

Van afval tot grondstof met Tork PaperCircle

Tork PaperCircle® is een unieke recyclingservice voor papieren handdoeken. Samen kunnen we uw bedrijf circulair maken door uw gebruikte papieren handdoeken in te zamelen en te recyclen tot nieuwe tissueproducten. Hierdoor wordt afval een grondstof. Tork PaperCircle helpt u uw duurzaamheidsdoelstellingen te behalen door afval met wel 20% en de CO2-uitstoot van papieren handdoeken met wel 40% te verminderen. Het is een krachtig statement van uw inzet voor duurzaamheid – zowel voor bezoekers als medewerkers.

Ontdek hier hoe het werkt! Bekijk nu de Tork PaperCircle video. Of download de brochure.

CO2 neutrale dispensers

 

Het grote assortiment Tork dispensers staat bekend om hun hygiëne, duurzaamheid, innovatieve functionaliteit, gebruiksgemak en verbruikscontrole. Als vertrouwde partner en het wereldwijde toonaangevende merk voor professionele hygiëne verbeteren Tork producten de bedrijfsprestaties door middel van duurzaam hygiënebeheer.

 

Tork CO2-neutrale dispensers 

Vanaf mei 2023 is een reeks van 27 geselecteerde bestaande Tork dispensers in Europa (behalve Frankrijk) CO2-neutraal gecertificeerd. Tork heeft de CO2-uitstoot van deze dispensers over de gehele levenscyclus* verminderd en gecompenseerd, van grondstof tot einde levensduur.

Alle CO2-neutrale dispensers worden geproduceerd met gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit en de resterende CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met gecertificeerde klimaatprojecten. 

Bovendien zijn de dispensers compatibel met verschillende duurzame vullingen.

Download de brochure  voor meer informatie.

 

 

Meer uit minder

 

Bij Tork wordt groot ingezet om producten en oplossingen te ontwikkelen die onze klanten helpen afval te verminderen en meer te halen uit minder. Dit betekent dat we veranderen hoe we producten ontwerpen en produceren binnen de gehele waardeketen.

 

 

 

Laag verbruik en minder afval met Tork Peakserve

Het Tork Peakserve Continu Handdoeksysteem biedt de hoogte capaciteit op de markt met tot 250% meer handdoeken. In combinatie met vel-voor-vel dosering betekend dit minder afval en minder verbruik. De 50% compactere vulling met grote inhoud zorgen daarnaast ook voor minder transport bewegingen en verbeterde opslag. Met tot wel 2100 handdoeken per vulling is continue bijvullen ook verleden tijd.

 

 

 

 

Meer dan 50% minder afval met Tork Xpressnap Fit

Tork Xpressnap Fit is een servetsysteem voor restaurants dat ontworpen is om u te helpen de efficiëntie en hygiëne te verbeteren. Dankzij de vel-voor-vel dosering raken uw gasten alleen het papier aan dat ze gebruiken. Verminder het aantal weggegooide, ongebruikte servetten met meer dan 50% dankzij Tork Xpressnap Fit

 

 

Duurzame verpakkingen

 

 

 

Duurzame verpakkingen

90% van de Tork-verpakkingen wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen van ofwel papier of karton dat recyclebaar is. We blijven werken aan het beperken van het gebruik van plastic op basis van fossiele grondstoffen, het verminderen van de hoeveelheid materiaal die we gebruiken of het compacter maken van producten om het totale verpakkingsvolume te verkleinen.

Wil je meer weten over onze plastic pledge? Bekijk dan deze video.

 

 

 

Partners in duurzame ontwikkeling

 

Tevens wil Essity -Tork een wereldwijde dialoog over duurzame ontwikkeling op gang brengen. Dit doen zij door krachtenbundeling met partners om samen vooruitgang te boeken. Hieronder een overzicht van een aantal van deze partners.

 

 

 

 

 

Download hier de samenvatting van Duurzaamheid met Tork.