Fruitful Office

Fruitful Office

 

Wij denken graag aan de toekomst van onze medewerkers. Daarom laten wij wekelijks een mand vers fruit bezorgen. Fruit stimuleert, motiveert gezonder eten, is dus goed voor de gezondheid en staat niet voor niets in de Schijf van Vijf. 

Daarnaast is fruit goed voor:

 • De nodige energie om een actieve dag makkelijk vol te houden;
 • Een hogere vetverbranding en is een verantwoord tussendoortje;
 • De bescherming van ons immuunsysteem en verkleint de kans op griep;
 • De bescherming van de huid tegen uitdroging, omdat fruit een hoog vochtgehalte bevat.

Waarom Fruitful Office? Zij zijn continu bezig om het milieubeleid te verbeteren. Dit doen zij op de volgende manieren:

 • Meer dan 99% van de fruitmand is biologisch afbreekbaar of recyclebaar: 
  Bij iedere bezorging wordt er een nieuwe mand geplaatst en wordt de lege mand weer mee terug genomen, zodat deze hergebruikt kan worden. Zo wordt onnodig gebruik van extra verpakkingen voorkomen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van composteerbare transparante folie om het fruit en de mand te beschermen. Het papieren label heeft een een FSC keurmerk en wordt zo veel mogelijk hergebruikt en wordt er in de mand gebruik gemaakt van een papieren inlegvel van gerecycled papier.
   
 • Eco-efficiënte bezorging:
  Om de CO2-uitstoot te beperken plant Fruitful Office de routes zorgvuldig. Door een efficiënte routeplanning belasten zij het milieu zo min mogelijk en kunnen zij ons snel en op verantwoorde wijze van vers fruit voorzien.  
   
 • Voor elke mand die Fruitful Office bezorgt planten zij een fruitboom in Malawi (Afrika):
  Dit helpt de effecten van de opwarming van de aarde en ontbossing te verminderen, beschermt de inheemse bossen en creëert werkgelegenheid voor de lokale bevolking in Malawi. Elke drie maanden sturen zij ons een update met het aantal geplante fruitbomen.
   
 • Voor elkaar en tegen verspilling:
  Door de strenge kwaliteitscontrole bij Fruitful Office hebben zij dagelijks te maken met overtollig fruit. Dit overtollige fruit wordt door ons opnieuw verpakt en vervolgens aangeboden aan lokale voedselbanken om huishoudens te ondersteunen.
   
 • Lokale producten:
  Meer dan 75% van het fruit komt uit Nederland en West-Europa. Zo ondersteunt Fruitful Office lokale fruittelers en beperken zij de CO2-uitstoot van transport tot een minimum. Sommige fruitsoorten, zoals bananen, groeien niet in Europa, maar laten dit fruit niet importeren met het vliegtuig.
   
 • Beleid kantoor en magazijn:
  Al het fruit wordt ingekocht in verpakkingen waarvan alle materialen kunnen worden hergebruikt of gerecycled en wordt zorgvuldig gescheiden. Daarnaast proberen zij zo min mogelijk papier te verbruiken, daarom worden alle facturen digitaal verzonden.

Fruitbomen planten

In samenwerking met Ripple Africa plant Fruitful Office voor elk geleverde fruitmand een fruitboom in Malawi, Afrika.

Emma at Work

Fruitful Office werkt samen met Emma at Work; een non-profit uitzendbureau voor jongeren met een chronische ziekte of een lichamelijke beperking.

Lokaal fruit

Meer dan 75% van het fruit uit het mandje komt uit Nederland en West-Europa om lokale fruittelers te ondersteunen en de CO2-uitstoot te minimaliseren.