Duurzame ontwikkelingsdoelen

Duurzame ontwikkelingsdoelen

 

Een blik op de duurzame ontwikkelingsdoelen INPACS
 

 

Op 25 september 2015 verbonden 193 wereldleiders, waaronder onze partner INPACS, zich aan 17 Global Goals om 3 buitengewone dingen te bereiken in de komende 15 jaar. Eind extreme armoede. Ongelijkheid en onrecht bestrijden. Herstel klimaatverandering. De wereldwijde doelen voor duurzame ontwikkeling zouden deze dingen gedaan kunnen krijgen. In alle landen. Voor iedereen.

Als de doelen werken, moet iedereen hiervan op de hoogte zijn. Je kunt niet voor je rechten vechten als je niet weet wat ze zijn. Je kunt de wereldleiders niet overtuigen om te doen wat gedaan moet worden als je niet weet wat je hen overtuigt om te doen. Als de doelen beroemd zijn, zullen ze niet worden vergeten.

We kunnen de eerste generatie zijn die extreme armoede beëindigt, de meest vastberaden generatie in de geschiedenis om een eind te maken aan onrecht en ongelijkheid, en de laatste generatie die bedreigd wordt door klimaatverandering.

 
Hoe we de wereld tegen 2030 een betere plek kunnen maken

Kunnen we honger en armoede eennice halt toeroepen, de klimaatverandering stoppen en in de komende 15 jaar gendergelijkheid bereiken? De regeringen van de wereld denken dat we dat kunnen. Bijeenkomst in de VN in september 2015, hebben ze ingestemd met een nieuwe reeks wereldwijde doelen voor de ontwikkeling van de wereld tot 2030. Social-progress-expert Michael Green nodigt ons uit om ons voor te stellen hoe deze doelen en hun visie op een betere wereld kunnen worden bereikt.

TEDTalks is een dagelijkse videopodcast van de beste gesprekken en uitvoeringen van de TED-conferentie, waar ’s werelds toonaangevende denkers en doeners het gesprek over hun leven in 18 minuten (of minder) geven. Zoek naar gesprekken over technologie, entertainment en design – plus wetenschap, bedrijfsleven, mondiale kwesties, kunst en nog veel meer.