Duurzaam productassortiment

Duurzaam productassortiment

 

Het assortiment van Hazet is onderworpen aan constante veranderingen en is grotendeels afgestemd op de behoeften van onze relaties. Als totaalleverancier bieden wij meer dan 50.000 producten. Hiervan hebben wij ongeveer 8.200 producten op voorraad.

Wij werken samen met onze strategische leveranciers en wij zijn ons eigen private label assortiment van duurzame productlijnen voortdurend aan het ontwikkelen met een systematische aanpak:

 •  Bepaling van relevante productcategorieën op basis van omzet
  Schoonmaakmiddelen, -materialen en –machines, hulpmaterialen, papier, bedrijfskleding, veiligheidsschoenen, persoonlijke beschermingsmiddelen, verpakkingsmaterialen, disposables, kantine- en kantoorartikelen en guest supplies;
   
 • Analyse
  Opbrengst, relevantie voor nationale en internationale relaties en mogelijke milieu certificeringen;
   
 • Kansen en bedreigingen
  Milieu-invloeden, politieke discussies en wetswijzigingen, markt- en maatschappelijke trends en overwegingen van relevante leveranciers;
   
 • Het aanvullen van relevante productgroepen
  Met als voorbeeld disposables/ cateringproducten: kopjes, deksels, servies, bestek, draagtassen, zakken, tasjes en in sommige gevallen wegwerpbakken en voorraadpotten;
   
 • Maatregelen
  In het disposable en cateringsegment moesten alternatieve items worden gezocht die beter passen bij het groeiende niveau van milieubewustzijn en die qua materiaaleigenschappen minder schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast werd er gekeken naar diverse recyclingsmogelijkheden. Wij beseften dat er kennis moest worden opgedaan in concepten die het mogelijk maken om producten te hergebruiken.

Mettertijd hebben wij in het segment disposables en cateringproducten een categorie milieuvriendelijke producten vastgesteld die voornamelijk zijn opgebouwd of voorzien van afbreekbare materialen, zoals suikerriet, palmbladeren en polymelkzuur. Al deze activiteiten zijn het resultaat van een duidelijke en gerichte analyse in de categorie disposables en cateringproducten, dat als voorbeeld werd genomen. Zo zijn er veel meer productcategorieën die op dezelfde wijze worden geanalyseerd en duurzamer worden gemaakt.


Producten met een eco-label
Eco-label gecertificeerde producten hebben een minder negatieve impact op het milieu ten opzichte van vergelijkbare producten, terwijl zij hetzelfde effect hebben. Wij overtuigen onze relaties van de werking en het effect op het milieu bij de keuze van een gecertificeerd product. Hierdoor zijn onze relaties eerder geneigd actie te ondernemen op het gebied van een milieuvriendelijke werkwijze en neemt de vraag naar gecertificeerde producten enorm toe.

Dankzij de vele ontwikkelingen in onze branche zijn we in staat voortdurend nieuwe producten met een eco-label op te nemen in ons assortiment.